Cinéart Nederland brengt inmiddels al 10 jaar films uit in de filmtheaters en bioscopen, waarbij de focus altijd ligt op films die raken, verbinden en een blijvende betekenis bieden. Franstalige films hebben een groot aandeel in onze catalogus en ook de komende maanden brengen we weer een mooi aantal Franse films uit in Nederland. Hieronder de titels van Franse films die we dit jaar zullen uitbrengen – mocht u het leuk vinden om aan (een van) deze film(s) aandacht te besteden, dan hoor ik dat graag. Denk daarbij aan een recensie, het plaatsen van een artikel of wellicht een leuke samenwerking met Cinéart.

CHEZ NOUS – release: 20 april a.s.

CHEZ NOUS genereerde ver voor de release al veel aandacht en kritiek van het Front National, de partij van Marine Le Pen. De film laat op knappe wijze zien hoe de populistische beweging haar imago oppoetst, maar het geweld niet kan bedwingen.

Meer informatie + de trailer: www.cineart.nl/films/chez-nous

 

UN SAC DE BILLES – release : 18 mei a.s.

Maurice en Joseph zijn twee jonge Joodse broers die in het bezette Frankrijk volledig op zichzelf aangewezen zijn. Dankzij een ongelofelijke dosis intelligentie, moed en vindingrijkheid pogen ze te ontsnappen aan de vijandige bezetter en weer verenigd te worden met hun familie. Met Patrick Bruel.

Meer informatie + de trailer: www.cineart.nl/films/un-sac-de-billes

 

EN AMONT DU FLEUVE – release : 1 juni a.s.

Twee halfbroers, Homer en Joe, leren elkaar kennen tijdens hun zoektocht in een onherbergzaam gebied naar de plek waar hun vader overleden is. Samen varen ze in een gammele boot stroomopwaarts naar een aantal watervallen in Kroatië. Tot aan het recente overlijden van hun vader, wisten ze niet van elkaars bestaan af. Sean, een louche Ierse vechtjas, sluit zich bij de halfbroers aan.

Meer informatie + de trailer: www.cineart.nl/films/en-amont-du-fleuve

 

NOCTURAMA – release: 20 juli a.s.

Een uiteenlopende groep jongeren plant een serie aanslagen in Parijs. Wat hen drijft weten we niet, maar we volgen de voorbereidingen als een vreemd ballet in de gangen van de metro en de straten van de stad. Het lijkt een psychologische reis te worden over moraal en paranoia die eindigt in een luxe warenhuis, na sluitingstijd.

Meer informatie + de trailer: www.cineart.nl/films/nocturama

 

RETOUR EN BOURGOGNE – release: zomer 2017

Jean komt na ruim 10 jaar terug in Bourgondië, de streek waar hij geboren is, wanneer hij hoort dat zijn vader zal komen te overlijden. Herenigd met zijn broer en zus volgen we Jean een jaar lang in het ritme van de seizoenen, die in het teken staan van de wijn die ze met z’n drieën produceren.

t.z.t. meer informatie: www.cineart.nl/films/retour-en-bourgogne

 

RODIN – release: zomer 2017

Over het leven van de Franse beeldhouwer Auguste Rodin; de weg naar het succes als beeldhouwer en zijn relatie met zijn leerling, maîtresse en muze Camille Claudel.

t.z.t. meer informatie: www.cineart.nl/films/rodin

 

MEKTOUB IS MEKTOUB – release: zomer 2017

De nieuwe film van Abdellatif Kechiche (LA VIE D’ADÈLE). Gebaseerd op de roman “La blessure, la vraie” van Antoine Bégaudeau. De film volgt een scenarioschrijver genaamd Amin wiens persoonlijke en professionele leven door elkaar gaan lopen wanneer hij een bezoek brengt aan zijn geboortestad aan de Middellandse zee.

t.z.t. meer informatie: www.cineart.nl/films/mektoub-is-mektoub

 

HAPPY END – release: najaar 2017

De nieuwe film van Michael Haneke (AMOUR, DAS WEISSE BAND) met in de hoofdrol Isabelle Huppert (ELLE) en Jean-Louis Trintignant (AMOUR). Een zich in Calais afspelend familiedrama, met de Europese vluchtelingencrisis als achtergrond.

t.z.t. meer informatie: www.cineart.nl/films/happy-end

 

NB: alle releasedata zijn onder voorbehoud